Het belang van website onderhoud

Aron van Dijk
Marketeer
Datum: 23 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Uiteraard wil je altijd bereikbaar zijn voor je (potentiële) klanten of opdrachtgevers. Je hebt een mooie website laten ontwikkelen, en de orders kunnen gaan binnenstromen. Toch is er een ding wat veel ondernemers over het hoofd zien: onderhoud. Net als bij je auto verkleind preventief onderhoud de kans op pech: een website die offline is of vervelende bugs. Vandaag nemen we stap voor stap de verschillende onderdelen van goed website onderhoud door.

Hosting & serveronderhoud

Over hosting & servers kunnen wij nu natuurlijk allemaal hele moeilijke woorden gaan gebruiken om slim over te komen. We kunnen je beter in het kort vertellen wat wij op dit gebied voor je kunnen betekenen. Door goede hosting en het onderhoud van de servers blijft je website altijd online. Je bent dan dus altijd bereikbaar en vindbaar. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je bereikbaarheid via de e-mail en het online blijven van je website. Wij bieden niet alleen supersnelle hosting aan, maar ook de juiste updates en het onderhoud ervan.

Beveiliging

Wij zorgen er graag voor dat je website goed beschermd is, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Door verschillende werkzaamheden is je website goed beveiligd en beschermt tegen aanvallen en inbraakpogingen. Zo helpen we je graag met SPAM protectie en beschermen we je tegen aanvallen van buitenaf. Ook kunnen we je helpen met het instellen van tweestapsverificatie, om ongewenste indringers te voorkomen. Zo dien je in te loggen met een extra stap, bijvoorbeeld via je telefoon.

Updates

Ook het doen van regelmatige updates aan de WordPress Core, het gebruikte thema en de plugins zijn enorm belangrijk voor je online bereikbaarheid. Wanneer je bijvoorbeeld een plugin gebruikt welke al weken moet worden geüpdatet, loop je de kans gehackt te worden. Hackers kunnen via deze verouderde, niet meer ondersteunde plugin een gaatje vinden in jouw website en deze bijvoorbeeld gaan gebruiken voor verkeerde doeleinden!

Wanneer alles netjes maandelijks wordt geüpdatet, wordt deze kans vele malen kleiner. Het nadeel van het doen van updates is de kans op bugs. Plugins werken bijvoorbeeld niet meer samen of er ontstaan foutjes op een pagina. Wanneer wij het onderhoud van jouw website verzorgen, checken we dit soort onderdelen en zo heb jij er geen omkijken naar.

Wekelijkse backups

Mocht er dan toch onverhoopt nog iets fout gaan, dan hebben we altijd nog netjes een, afhankelijk van de abonnementsvorm, dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse backups. Zo kunnen we de website gewoon ‘terugzetten’ naar hoe deze tijdens de laatste backup was. Je kunt zelf dus gewoon altijd aan je eigen website werken, in het ergste geval herstellen wij hem weer netjes naar de laatste versie.