Wereldwijde

samenwerking

Klant
IFCC

Services
Strategie, Design & Digitaal

Branche
Gezondheidszorg

Locatie
Milaan

Strategie

Structuur

en overzicht

IFCC, the International Federation of Clinical Chemistry, bevorderd de laboratorium geneeskunde, op verschillende manieren. Onder IFCC vallen vele verschillende sub organisaties, welke als gezamenlijk doel hebben de wereldwijde gezondheidszorg te verbeteren. Op digitaal gebied viel er echter ook een flinke verbeterslag te maken, en laat dat net onze missie zijn! 

De hoofdwebsite telde een enorme hoeveelheid pagina’s. Door verschillende interviews, gesprekken en meetings hebben we achterhaald wat de geschikte structuur voor al deze pagina’s zou zijn. Op basis van deze data hebben we een overzichtelijke sitemap opgesteld, en de pagina’s opnieuw ingedeeld in een hoofdstructuur. Hierbij hebben we als doel gesteld dat de gemiddelde bezoeker binnen drie klikken de gewenste pagina kan vinden.
Design

Verfrissend,

maar herkenbaar

Niet alleen de structuur, maar ook het ontwerp was een uitdaging in dit project. De verschillende stakeholders, wereldwijd verspreid, hebben een mening en bovendien moest de ruim 20 jaar oude website vernieuwd, maar wel herkenbaar blijven. Hiervoor hebben we een aantal strategische (online) sessies opgezet met verschillende beslissers. Na het samenstellen van de juiste steekwoorden is het ontwerpteam wekenlang opgesloten aan de slag gegaan met het ontwerp. 

In nauwe online samenwerking en fysiek bij de wereldwijde conferentie in Brussel zijn hier efficiënt knopen doorgehakt. Het resultaat is met groot enthousiasme ontvangen, omdat het doel behaald is. Het nieuwe ontwerp is verfrissend en modern, maar wel herkenbaar en logisch voor alle gebruikers. Verpakt in een mega snelle, veilige headless tool met WordPress backend vormt dit een toekomstbestendig resultaat.

“DIGIWEDO brought our website vision to life and demonstrated exceptional professionalism in addressing all of our development needs. What’s most noteworthy is that they were fully invested in the project and worked collaboratively with us as a true team, enabling us to deliver a high-quality product within the agreed upon timelines.”

Eduardo Freggario, Chair of the Committee of Internet and Distance Learning at IFCC

Overtuigd?

Kom eens langs of bekijk meer werk.

© 2023 DIGIWEDO Digital Agency | Rotterdam
010 261 3015 | [email protected]
Schiehavenkade 212 , 3024 EZ Rotterdam
crossmenu