Wat is WordPress nu eigenlijk?

Aron van Dijk
Marketeer
Datum: 23 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een meertalige website hebt, die iedereen ook nog is kan begrijpen zorgt ervoor dat jouw website of webshop de hele wereld kan bereiken. Het is makkelijker dan je denkt om een meertalige website te maken en daarom geven we je vandaag wat handige tips!

Hoe ga ik te werk?

Allereerst is het belangrijk om je doelgroep te bepalen. Via Google Analytics, een enorm handige tool om het gebruik van je pagina te monitoren, kan dit heel eenvoudig. In Google Analytics kan je heel eenvoudig zien waar je bezoekers vandaan komen en welke pagina’s ze bezoeken. Komen veel van je klanten uit een bepaald continent, of komt een groot deel van je klanten uit bijvoorbeeld Duitsland? Dan kan je makkelijk bepalen of het handig is een extra taal aan je site toe te voegen. Komen je klanten uit diverse landen? Dan is het handig om gewoon een Engelstalige functie toe te voegen.

Het is ook de moeite waard om na te denken over een alternatief, namelijk het maken van verschillende websites voor verschillende talen. Een voordeel hiervan is de overzichtelijkheid en de snelheid van je site, maar er zijn ook enkele nadelen. Zo is het natuurlijk omslachtiger om meerdere websites te beheren en hier komen ook weer meer kosten bij kijken.

Handige plugins

Er zijn verschillende (gratis) plugin’s om je website meertalig te maken. Wij raden echter wel aan om een betaalde variant te kiezen, omdat de support vanuit deze plugins vaak veel beter is. Wanneer je ergens tegen aan loopt of er even niet uit komt, kan je via een betaalde plugin altijd hulp krijgen vanuit de verkopende partij. Een van onze favoriete plugins is WPML. WPML is goed geprogrammeerd, en doet veel dingen zelf. Standaard woorden welke op alle sites voorkomen, worden al automatisch vertaald. Voor de ingewikkeldere of vakgerelateerde woorden is een handig menu opgesteld waarin je woord per woord kunt vertalen.