Wat is WooCommerce en wat kan ik ermee?

Aron van Dijk
Marketeer
Datum: 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat is WooCommerce nu eigenlijk en waarvoor wordt het gebruikt? WooCommerce is een plugin waarmee je een webshop kunt realiseren binnen WordPress. Het is dus een e-commerce platform dat gebruikt kan worden om normale websites te veranderen in goed werkende webshops.

Wat is er mogelijk met WooCommerce

Er wordt nog vaak gedacht dat WooCommerce alleen geschikt is voor het maken van kleinere webshop met hooguit tientallen producten. Hier is echter niks van waar. WooCommerce is juist zo ingericht om ongelimiteerd producten te kunnen toevoegen aan je webshop. Dus uitermate geschikt om honderden of zelf duizenden producten te tonen.

Binnen WooCommerce krijg je alle mogelijkheid om verzendkosten in te stellen, BTW tarieven te bepalen, kortingcodes aan te maken, vooraadbeheer in te schakelen en nog heel veel meer.

Met WooCommerce kan je fysieke, digitale en service producten verkopen. In een WooCommerce webshop hoef je dus niet alleen fysieke producten te verkopen maar kan je ook een service aanbieden en verkopen. Ook met een additionele plugin kun je er zelfs een curcus webshop van maken.

WooCommerce en iDeal, hoe gaat dat samen?

Zeker voor de Nederlandse markt is het gebruik van iDeal niet meer weg te denken. Op het moment hebben alle Nederlandse betaalproviders een koppeling met WooCommerce, zodat iedere Nederlandse bankhouder een betaling kan verrichten.

Om iDeal te koppelen met je website maak je gebruik van een extra gratis plugin. Deze maakt een verbinding tussen de betaalprovider en de website. Dit gebeurt door middel van een API. Het is niet heel ingewikkeld en met enige kennis of een beetje hulp moet je er zeker uitkomen.