Starten met een WordPress site? 5 WordPress starters tips!

Aron van Dijk
Marketeer
Datum: 23 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Een goede website willen we natuurlijk allemaal! Om je een stukje op weg te helpen met een mooie website hebben we vandaag vijf tips voor WordPress starters, stuk voor stuk simpele dingen die je website nét wat professioneler maken.

  1. Verander de WordPress ondertitel

Een veel gemaakte, onprofessionele fout is het niet aanpassen van de WordPress ondertitel. Je hebt een prachtige, persoonlijke WordPress pagina gemaakt, maar in de titel van de pagina staat nog: Just another WordPress site. Dit staat niet alleen heel onprofessioneel, het is ook zonde, aangezien deze ondertitel goed kan worden gebruikt voor je Google resultaten!

Je past de ondertitel aan in ‘Instellingen’ onder het kopje ‘Algemeen’. Vul in het vakje ondertitel in het kort in wat je op jouw site kan vinden, of laat hem leeg. Alles beter dan de zin ‘Just another WordPress site’.

  1. Stel een mooie favicon in

Een favicon zorgt er voor dat je website weer nét wat professioneler overkomt. WordPress starters vergeten deze vaak in te stellen, terwijl het heel makkelijk is. Een favicon is het icoontje welke in je browser naast je URL komt te staan, in ons geval dus ons logo, in het klein. Veel websites gebruiken hun logo, maar het is ook gebruikelijk de initialen van het bedrijf terug te laten keren of een klein plaatje. Wanneer je niks instelt, komt er een icoontje van een leeg blaadje te staan, zonde als je het ons vraagt! Je past de favicon aan onder Weergave, Customizer, Site identiteit. Let hierbij op dat de afbeelding maximaal 512 bij 512 pixels mag zijn!

  1. Personaliseer je backend om efficiënter te werken

Wanneer je bent ingelogd op WordPress, kan je soms overspoeld worden met informatie. Zo zie je allerlei blokken over je pagina zoals Tags, Categorieën en Reacties. Deze blokken kun je uitschakelen door boven in je beeld op ‘Scherminstellingen’ te drukken. Vink hierbij de vakken aan die je wel wilt zien, en zet de rest uit. Je kan op deze manier afleidingsvrij werken en dus verklein je ook de kans om fouten te maken.

  1. Schoon je website eens op!

Wanneer je een voorbeeld thema hebt gebruikt, staat je website vol met overbodige pagina’s en afbeeldingen. Deze informatie kost allemaal data en gaat dus ten koste van de snelheid van je pagina. Als bezoekers en Google iets vervelend vinden, zijn het wel langzame pagina’s. Ga dus eens naar je ‘Media’ in de linkerkolom en verwijder alle afbeeldingen die je niet op je pagina’s hebt staan. Let op: verwijder dus niet de afbeeldingen/video’s die wel ergens op je pagina voorkomen. Ook kan je overbodige (voorbeeld) pagina’s en blog berichten verwijderen om je WordPress website sneller te maken.

  1. Download de Yoast Plugin

Iedere WordPress starter wilt bovenaan in Google komen. De Yoast Plugin is een ideale plugin om je Google resultaten te verbeteren. Deze plugin laat je op een simpele manier SEO toevoegen en bijwerken.