Het belang van een goede website

Aron van Dijk
Marketeer
Datum: 23 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Hedendaags zit 90% van de bevolking op het internet. Heb je iets nodig of wil je iets weten? Je kijkt even online en je hebt het zo gevonden. Internet is een belangrijk onderdeel geworden van ons leven en neemt een groot deel van onze tijd in beslag. Want ook voor kennis, producten en diensten kijken we online. Voor iedereen die jouw tekst, product of dienst zoekt probeer je zo goed mogelijk hierin te voorzien. Dit is dus het belang van een goede website, toch?

Wellicht wel, want hoe vaak speur jij op het internet op zoek naar iets? En dan kom je op websites die er onduidelijk, onbetrouwbaar en onoverzichtelijk uitzien waar de informatie of producten die je zoekt onmogelijk te vinden zijn. Dit komt vaak zat voor. Mensen zijn opzoek naar websites waar de informatie die je zoekt direct duidelijk zichtbaar is. Een goede eerste uitstraling van je website is dus essentieel in het behouden en aantrekken van bezoekers.

Ook voor ZZP en MBK

Veel ondernemers vragen zich tegenwoordig af waarom ze een website nodig hebben, aangezien ze toch een klein bedrijf hebben en hun producten toch niet online verkopen. Of dat hun klanten toch niet online zoeken op hun diensten die ze aanbieden. Maar zoals eerder beschreven en waarschijnlijk bij ieder bekend speuren we eerst het internet af alvorens we een product of dienst aanschaffen of gebruiken. Dit wil niet direct zeggen dat je het internet en een website nodig hebt voor je bedrijf. Het geeft alleen wel aan dat je doelgroep en klanten zich bevinden op het internet. En wat is er mooier als klanten bij jou aankomen in plaats van dat jij moet zoeken naar hen. Daarom is het hedendaags gebruikelijk om een website of webshop te hebben waarmee je je online gezicht en daarmee bedrijf laat zien aan je (potentiële) klanten.

De grootte of activiteit van je onderneming maakt dus niks uit, een website is gewoon goed om te hebben. Het zorgt ervoor dat je online vindbaar bent en jezelf openstelt aan je klanten. Dit geeft een vertrouwelijk gevoel. Het hebben van een website en dus je online identiteit heeft minimale risico’s en brengt relatief weinig kosten met zich mee. Er moet een website ontwikkeld worden en deze wordt door middel van hosting online gehouden.

Website laten maken

Wanneer je besluit een website aan te schaffen zorg er dan voor dat deze een professionele uitstraling heeft en aansluit bij de gedachtegang van je onderneming. Want met een kwalitatief slechte website wordt u zoals eerder beschreven, weer snel verlaten. Als je jezelf dus online wilt tonen neem dan een goed verzorgde website en geen aftands oude html website, want dan kunt u er beter geen één nemen. Het is immers je visitekaartje op het internet. Bekijk hier een aantal van onze responsive websites.