6 handige Google Chrome extensies voor elke Online Marketeer

Aron van Dijk
Marketeer
Datum: 23 aug 2022
Leestijd: 6 minuten

6 handige Google Chrome extensies

Er zijn vele handige Google Chrome extensies, welke vaak helemaal gratis zijn! Vandaag laat ik je zes van onze favorieten zien. Deze 6 handige extensies zijn naar onze mening onmisbaar voor elke Online Marketeer!

Keywords Everywhere

Met de extensie Keywords Everywhere zie je heel gemakkelijk cruciale data vanuit Google. In een Google zoekopdracht zie je bijvoorbeeld in een oogopslag het maandelijkse zoekvolume, de kosten per klik en het competitie niveau. 

Het gemiddelde maandelijkse zoekvolume is interessant, omdat je kan zien hoe vaak er ongeveer gezocht wordt naar een woord. De kosten per klik en het competitie niveau kunnen je vervolgens helpen de haalbaarheid te bepalen. 

Super handig wanneer je een zoekwoorden onderzoek aan het doen bent dus. Ook zie je naast de Google resultaten gerelateerde zoekwoorden. Wanneer je op een van deze zoekwoorden klikt, zie je dezelfde data. Zo kun je gemakkelijk vergelijken welk zoekwoord voor jou het meest interessant is en waar jij je op gaat focussen met je pagina.

Facebook Pixel Helper

De Facebook Pixel Helper maakt het een stuk makkelijker om problemen met het implementeren van Pixels op te lossen. Deze extensie zoekt voor je uit of de Facebook Pixel op correcte wijze is ge├»mplementeerd en laat dit in een oogopslag zien. Wanneer er een fout is, laat deze extensie ook gelijk zien wat er fout is en hoe je dit kan verhelpen. Wanneer je op het pictogram van de extensie klikt, zie je een overzichtelijk mini dashboard met daarin alle pixels van deze webpagina, waarschuwingen, fouten en successen.

Hunter

Hunter is een super handige tool om data te verzamelen van een website. Via deze gratis extensie kun je in een keer alle e-mailadressen die op een website vermeld staan achterhalen. Je klikt op het Hunter pictogram, en ziet meteen een lijstje van alle e-mailadressen! Super handig als je een specifieke afdeling of persoon wilt bereiken.

Overlay BI

Overlay BI is eigenlijk een versimpelde versie of samenvatting van Google Analytics, Real Time in je browser. Bovenaan de pagina zie je een samenvatting van de belangrijkste data zoals bezoekersaantallen, bronnen en devices. Ook zie je per knop het aantal kliks en handige data zoals scroll diepte. Het is dus super handig om een specifieke pagina snel te analyseren zonder hiervoor Google Analytics te openen!

Lighthouse 

Met deze handige tool kun je de kwaliteit van je website verbeteren. Ook kun je met deze extensie andere websites analyseren. Per pagina vind je bijvoorbeeld scores voor de laadtijd, toegankelijkheid en SEO.

Per score zie je gemakkelijke verbeterpunten. Zo zie je bijvoorbeeld het aantal afbeeldingen die geoptimaliseerd kunnen worden om de laadtijd te verbeteren. Ook ontvang je tips voor verbeterpunten voor bezoekers met een handicap. De SEO score geeft je tips wanneer je foutjes maakt zoals een dubbele H1 kop of missende meta descriptions.  

Whatfont 

Deze Chrome extensie zit misschien in een hele andere hoek als bovenstaande, toch is het enorm handig en tijdbesparend. Met Whatfont zie je gemakkelijk welke lettertypes er op een website worden gebruikt. Per gedeelte van de website kun je de stijl, dikte, grootte, regelhoogte en kleur bekijken. Makkelijk als je dit lettertype stiekem zelf ook wel wilt gebruiken ;).