5 webdesign trends voor 2018

De feestdagen zitten er weer op. Waarschijnlijk heb je veel te veel oliebollen gegeten en ben je de kerstmuziek helemaal zat: een mooi moment voor een nieuwe frisse start! Daarom beschrijven we vandaag de 5 belangrijkste webdesign trends voor 2018!

1.Vloeibaar webdesign

Een niet te missen webdesign trend die de afgelopen maanden doorbrak, en waarvan wij verwachten dat het in 2018 nóg populairder wordt: vloeibaar webdesign. Dit wil zeggen dat er meerdere losse onderdelen binnen een pagina door elkaar lijken te vloeien. Deze deeltjes worden samen een doordat ze hetzelfde bewegen of ten opzichte van elkaar bewegen.

Wij vinden dit een mooie webdesign trend en hebben het toegepast op https://ipgroep.nl/

2. Splitscreen websites

Nog een mooie webdesign trend als je het ons vraagt: “splitscreen” websites. Deze websites zijn zo opgebouwd dat er 50/50 van het scherm gebruik wordt gemaakt. Het linkergedeelte van het scherm contrasteert dus duidelijk van het rechter gedeelte van het scherm. Op deze manier kan je veel informatie laten zien, zonder dat er gelijk gescrolled hoeft te worden. Bovendien trekt het op een mooie manier de aandacht van een bezoeker.

Een voorbeeld van een mooie splitscreen website is http://jorisdelacroix.com/

3. Bewegende achtergronden

Bewegend beeld trekt altijd meer aandacht dan een stilstaand beeld. Dankzij deze nieuwe trend zie je hier veel hippe voorbeelden van terug. Zo zie je bijvoorbeeld delen van een foto bewegen, of een animatie achter een tekst. Wel is hierbij één ding duidelijk: minimalistisch is het meest in trek.

Wijzelf vinden https://www.helloheco.com/ hier een prachtig voorbeeld van!

4. Mobiel voor het eerst belangrijker

Misschien geen hele verrassende trend, maar toch wel een bijzondere. Het bezoeken van websites is namelijk in veel branches nu officieel meer bezocht met mobiele apparaten. Dit is voor veel webdesignbureau’s de reden om een website in de eerste instantie voor mobiel te ontwerpen. In de voorgaande jaren was dit eigenlijk altijd andersom. Voordat je besluit deze trend toe te gaan passen op jouw bedrijf, denk dan eerst goed na of dit voor jouw doelgroep ook geldt!

5. Asymmetrie

Websites mogen de laatste tijd steeds speelser en gekker worden. Met een asymmetrische website trek je de aandacht van je bezoeker, omdat het anders is dan anders. Met asymmetrie kan je leuk spelen en als je regelmaat aanbrengt, blijft het toch overzichtelijk!

Heb je inspiratie gekregen, of wil je één van de trends toepassen op jouw website? Neem dan gerust contact op!

UPDATE: Weten wat de webdesign trends van 2019 worden?

Overtuigd?

Kom eens langs of bekijk meer werk.

© 2023 DIGIWEDO Digital Agency | Rotterdam
010 261 3015 | [email protected]
Schiehavenkade 212 , 3024 EZ Rotterdam
crossmenu